Primer

Borko

41 let

Pri košarki sem si pomladi poškodoval koleno. Takoj po poškodbi so na UKC Ljubljana naredili rentgen in CT. Izkazalo se je, da imam napokan plato golenice pri kolenu. Ker imam sklenjeno zavarovanje PRVA Zdravje, sem nekaj dni kasneje kontaktiral asistenčni center zavarovalnice. Termin za pregled pri ortopedu na kliniki Artros in za MR sem imel organiziran čez dva dni, kjer so lahko še dodatno videli poškodbo sprednje križne vezi ter mi predstavili možnosti zdravljenja. Tukaj sem prejel izvid na moj email takoj naslednji dan in izkazalo se je, da imam tudi natrgano sprednjo križno vez, medtem ko na UKC te poškodbe sploh niso zaznali.

S pomočjo zavarovanja sem od ortopeda na kliniki prejel veliko informacij glede možnosti hitrejšega zdravljenja kot npr. o plastičnem mavcu in predlaganih nadaljnjih korakov v par pregledih. Čeprav naj bi imel nogo v mavcu pet tednov, so mi prav na mojo pobudo oz. zahtevo v UKC mavec sneli po dveh tednih in dobil sem snemljivo plastično longeto, ki mi je omogočila, da imam koleno prej 100 % gibljivo, obenem pa sem tako lahko pričel z razgibavanjem gležnja, ki bi sicer ostal predolgo imobiliziran.

Po petih tednih se je kost dovolj zacelila, zato so me na UKC prijazno napotili na rehabilitacijo, vendar zaradi velike zasedenosti čakam že dobra dva meseca in še nisem prišel na vrsto. Predvideno bom prvi termin rehabilitacije prejel v roku nekaj mesecev. Ker je takojšnja fizioterapija nujna za čimprejšnjo povrnitev v normalno stanje, sem se zopet preko zavarovanja PRVA Zdravje naročil na fizioterapijo, potreboval sem le delovni nalog osebnega zdravnika, kar sem uspel urediti v nekaj urah. Na vrsti sem bil čez štiri dni, od takrat sem koristil šest obravnav fizioterapije, uspešno že opustil bergle in s posebnimi vajami ojačal mišico dovolj za normalno hojo. V skupno samo dveh mesecih od relativno hude poškodbe kolena sem zopet sposoben normalno funkcionirati, ortoped na kliniki pa me bo spremljal še naprej do polnega okrevanja. Če bo ocenil, da je potreben operativni poseg z rekonstrukcijo sprednje križne vezi, bom lahko preko zavarovanja PRVA Zdravje opravil tudi to.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Ker ima zavarovanec sklenjeno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje – paket Nadstandard, za prvi pregled pri specialistu čez dva dni ni potreboval napotnice, nadaljnje preiskave pa je opravil na podlagi izvida zdravnika specialista. Na podlagi sklenjenega zavarovalnega kritja REHABILACIJE je na prvi obisk fizioterapije čakal štiri dni, v primeru predlagane operacije, ima zavarovanec zagotovljeno čakalno dobo za to največ 10 delovnih dni.

Borko uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Operativni posegi Paket Srednji