Pozitivne izkušnje naših zavarovancev
Primer

Daniel

30 let

Na smučanju sem si poškodoval koleno. Ker me je bolelo, sem poklical na točko PRVA Zdravje in organizirali so mi pregled pri ortopedu. Ta me je pregledal in poslal na magnetno resonanco in tudi na rentgensko slikanje. Ob pregledu izvidov je ortoped ugotovil, da je prišlo do sklepnega izliva, videla se je tudi mala črta, ki je nakazovala na malo pretrgan meniskus. Ker sem pred meseci dodatno sklenil tudi zavarovanje za posege, so mi opravili še artroskopijo kolena z rekonstrukcijo meniskusa. Takrat sem se pozanimal, in na operacijo bi moral čakati več kot tri mesece, točni datum bi mi sporočili po pošti, potem ko bi jim predložil napotnico. Na žalost nisem imel sklenjenega zavarovanja, ki bi mi pomagalo priti hitreje tudi na fizioterapijo. Termin v svojem zdravstvenem domu sem dobil šele čez 59 dni, čeprav je na izvidu napisano, da se fizioterapija svetuje takoj.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Ker ima zavarovanec sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Nadstandard, za naročilo na specialistične zdravstvene storitve ni potreboval napotnice osebnega zdravnika; v treh delovnih dneh je opravil dve obravnavi. Na podlagi sklenjenega zavarovalnega kritja OPERATIVNI POSEGI je na poseg čakal sedem delovnih dni.

Daniel uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Operativni posegi Paket Veliki
Primer

Nik

29 let

S prijatelji smo se za vikend odpravili v hribe, kjer nas je na poti nazaj ujel dež. Morali smo malo pospešiti korak, in ko smo že skoraj sestopili v dolino, sem narobe stopil na večji kamen in obrnilo mi je gleženj. Na poti domov smo se ustavili na urgenci, kjer so mi nogo slikali in ugotovili, da gre za zvin. Po desetih dneh počitka je oteklina sicer splahnela, ampak bolečina je v veliki meri ostala. Poklical sem na točko PRVA Zdravje in povprašal, ali se lahko naročim na terapije, ker sem si mislil, da bi mi utegnile pomagati, da bi hitreje okreval. Prijazna svetovalka me je prosila, da od osebne zdravnice pridobim delovni nalog za fizioterapijo, in me naročila nanjo že čez dva dni. Po štirinajstih dneh in šestih terapijah bolečin v gležnju razen v eni skrajni pozi nisem več čutil. Za dokončno odpravo bolečine mi je prijetna fizioterapevtka priporočila še vaje, ki jih redno opravljam tudi doma.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanec ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Standard, vendar je diagnostiko opravil ob urgentni obravnavi. Na podlagi izvida, ki ga je prejel, in sklenjenega zavarovalnega kritja REHABILITACIJE je bil na rehabilitacijsko obravnavo naročen že naslednji delovni dan.

Nik uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Primer

Anja

43 let

Začelo se je z bolečinami v spodnjem delu trebuha, ki so trajale nekaj časa. Bila sem pri svojem zdravniku, ki je naročil laboratorijske teste, vendar ti niso pokazali nič posebnega. Rekel je, naj počivam in se še enkrat oglasim, če bolečine ne bodo prenehale. Da bomo videli, ali so to težave s prebavo, ginekološke težave ali kaj drugega. Takrat me je mož spomnil, da imava sklenjeno zavarovanje PRVA Zdravje in da mi ni treba čakati v bolečinah. Ne da bi potrebovala napotnico, sem se s prijazno gospo na točki PRVA Zdravje dogovorila za ultrazvok trebuha in proktološki pregled. Oboje sem opravila v istem dnevu. Proktolog me je poslal naprej na kolonoskopijo, ampak tam na črevesju niso ugotovili nikakršnih posebnosti, ki bi povzročale moje bolečine. Nakar so mi na točki PRVA Zdravje predlagali, da obiščem še ginekologinjo, pri kateri sicer res nisem bila že nekaj let. Opazila je dve buli na jajčniku, za kateri se je na koncu izkazalo, da sta maligni. Vsak dan sem hvaležna za to, da sem tako hitro prišla na preglede, kjer so hitro odkrili raka v prvi fazi in zdaj zato moje življenje počasi prihaja v prejšnje tirnice.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Nadstandard, na podlagi česar je v obdobju devetih delovnih dni opravila štiri specialistične preglede.

Anja uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Primer

Maruša

50 let

Zjutraj sem se zbudila z bolečino okoli očesa. Zunaj očesa ni bilo videti nič posebnega, na notranja stran veke pa je bila malo pordela. Mislila sem, da sem si morda prehladila oko. Naslednje dni se je bolečina stopnjevala, začutila pa sem tudi bulico nad zgornjimi trepalnicami. Poklicala sem svojo zdravnico, ki je rekla, da moram priti na pregled, ker se pri očesu lahko hitro zaplete. Razmišljala sem, da k zdravnici ne bi hodila in si s tem delala dodatno pot. Poklicala sem kar na točko PRVA Zdravje in razložila svojo težavo. Že čez dva dni sem bila naročena pri oftalmologu, ki je ugotovil, da imam na notranji strani veke precej velik ognojek. Prijazno mi je svetoval, da bi to odstranili in očistili. Na operacijo sem bila naročena že čez štiri dni. Zdravnica, ki jo je opravila, je bila zelo prijazna in nežna, tako da sem brez težav premagala svoj strah. Zdaj po dveh tednih je že veliko bolje in vesela sem, da sem svoje zdravje zaupala tako prijetnim zdravnikom. Zavedam se, da bi bila moja izkušnja lahko bistveno slabša in hkrati dolgotrajna.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Nadstandard, na podlagi česar je brez pridobitve napotnice osebnega zdravnika v treh delovnih dneh opravila specialistični pregled. S sklenjenim zavarovalnim kritjem OPERATIVNI POSEGI je do posega prišla v štirih delovnih dneh.

Maruša uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Operativni posegi Paket Srednji
Primer

Manja

40 let

Na obisku pri prijateljici sem se nerodno obrnila in se z glavo zaletela v težka steklena vrata, ki jih nisem niti opazila. Kar sesedla sem se od bolečine. Ko sem nekako prišla k sebi, me je prijateljica pospremila domov. Naslednja dva dneva me je glava močno bolela, bolel me je tudi nos in kar lepo buško sem si pridelala. Poklicala sem zdravnico, ki mi je napisala napotnico za nevrologa in otorinolaringologa. Svetovala mi je, naj se prek portala za E-naročanje prijavim na pregled, kjer sem ugotovila, da bi za oboje morala čakati skoraj pet mesecev. Še dobro, da sem imela sklenjeno zavarovanje, saj so me čez tri dni naročili pri otorinolaringologu, čez sedem dni pa pri nevrologu. Potem sem opravila še slikanje nosu, ki je pokazalo, da nič ni polomljeno, le udarec je bil zelo močen. Zdravnik mi je priporočil počitek.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Standard, na podlagi česar je brez pridobitve napotnice osebnega zdravnika v desetih delovnih dneh opravila dva specialistična pregleda.

Manja uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Primer

Tina

39 let

V službi sem nerodno stopila s stopnice, zato me je spodneslo in pristala sem na tleh. Z glavo je bilo k sreči vse v redu, medtem ko je bil udarec v bok močnejši. Takoj sem se odpravila domov počivat, vendar me je sredi noči zbudila bolečina in na nogo nisem mogla več stopiti. Odpravila sem se na urgenco, kjer so me slikali, slike pa razen grdega udarca na boku in kolenu niso pokazale nič posebnega. Naročili so mi mirovanje in dobila sem tablete proti bolečinam. Po enem tednu me je noga še vedno bolela in razmišljala sem, da bi šla še enkrat k zdravniku. Ker je bila moja zdravnica odsotna in bi na napotnico morala čakati nekaj dni, sem poklicala na točko PRVA Zdravje in že naslednji dan so mi organizirali pregled pri ortopedu. Na podlagi slik z urgence in dodatnega magnetnoresonančnega slikanja so mi diagnosticirali manjšo poškodbo notranjega meniskusa. Predlagali so mi artroskopsko operacijo, ki sem jo čez osem dni tudi opravila. Po operaciji so me čez štiri dni naročili na fizioterapijo, ki je po šestih terapijah v desetih dneh znatno izboljšala gibljivost mojega kolena. Zelo sem vesela, da ste mi v neverjetno kratkem času pomagali in sem se lahko dokaj hitro vrnila v službo.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Nadstandard, na podlagi česar je brez pridobitve napotnice osebnega zdravnika v devetih delovnih dneh opravila dva specialistična pregleda. S sklenjenim zavarovalnim kritjem OPERATIVNI POSEGI je do posega prišla v osmih delovnih dneh, čemur je na podlagi kritja REHABILITACIJE sledilo šest terapij v desetih delovnih dneh.

Tina uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Operativni posegi Paket Veliki
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije

Paketi in kombinacije