Pozitivne izkušnje naših zavarovancev
Primer

Janez

55 let

Zaradi poškodbe desne rame sem bil preko vas napoten na zdravstveno obravnavo v MD medicina d.o.o., na pregled in operacijo. Nato še v zdravstveni center Klinika Doktor 24 na rehabilitacijo.

Zahvalil bi se PRVI osebni zavarovalnici in svetovalki Maji za ažurnost in za vse napotke, informacije, skrb, reševanje zapletov, dobro voljo ter prijaznost pri obravnavi mojega primera.

Vsakemu priporočam vašo zavarovalnico in vaše storitve, saj takšne pozitivne izkušnje v današnji časih ne dobiš pogosto in zato veliko pomeni.

Obenem velika zahvala moji zavarovalni zastopnici Janji, ki je s svojim pristopom, odpiranjem oči, znanjem, nasveti, videnju problema in prijaznostjo, pripomogla k temu, da sem postal vaš zavarovanec.

Janez uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Operativni posegi Paket Srednji
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Primer

Tomaž

52 let

Tudi po tej poti bi se želel PRVI Osebni zavarovalnici d.d. in vaši svetovalki, gospej Maji, s katero sem bil v stiku po telefonu in e-pošti, zahvaliti za odlično storitev in učinkovito pomoč pri urejanju mojega zdravstvenega posega pred slabim mesecem. Vašo zavarovalnico bom priporočil tudi drugim, predvsem zaradi kvalitete obravnave, skrbnosti in urejanja administrativnih zapletov v imenu zavarovanca.

Še enkrat hvala lepa za vašo pomoč.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Gospod Tomaž je prek svojega delodajalca vključen v PRVA Zdravje kolektivno. Sklenjena imajo zavarovalna kritja: Specialisti Standard in zdravila, Rehabilitacije in Operativni posegi, Veliki paket (30.000eur).

Leta 2020 se je prvič prijavil na proktološki pregled, kjer so postavili diagnozo hemoroidi. Čez približno pol leta je opravil kontrolni pregled in dve leti zatem še en pregled. Tam mu je specialist ugotovil, da se stanje s hemoroidi ne more izboljšati na podlagi konservativnega načina zdravljenja in ga poslal na poseg elektroresekcija analne papile, ki je dokončno rešil njegovo zdravstveno težavo.

Tomaž uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Operativni posegi Paket Veliki
Primer

Borko

41 let

Pri košarki sem si pomladi poškodoval koleno. Takoj po poškodbi so na UKC Ljubljana naredili rentgen in CT. Izkazalo se je, da imam napokan plato golenice pri kolenu. Ker imam sklenjeno zavarovanje PRVA Zdravje, sem nekaj dni kasneje kontaktiral asistenčni center zavarovalnice. Termin za pregled pri ortopedu na kliniki Artros in za MR sem imel organiziran čez dva dni, kjer so lahko še dodatno videli poškodbo sprednje križne vezi ter mi predstavili možnosti zdravljenja. Tukaj sem prejel izvid na moj email takoj naslednji dan in izkazalo se je, da imam tudi natrgano sprednjo križno vez, medtem ko na UKC te poškodbe sploh niso zaznali.

S pomočjo zavarovanja sem od ortopeda na kliniki prejel veliko informacij glede možnosti hitrejšega zdravljenja kot npr. o plastičnem mavcu in predlaganih nadaljnjih korakov v par pregledih. Čeprav naj bi imel nogo v mavcu pet tednov, so mi prav na mojo pobudo oz. zahtevo v UKC mavec sneli po dveh tednih in dobil sem snemljivo plastično longeto, ki mi je omogočila, da imam koleno prej 100 % gibljivo, obenem pa sem tako lahko pričel z razgibavanjem gležnja, ki bi sicer ostal predolgo imobiliziran.

Po petih tednih se je kost dovolj zacelila, zato so me na UKC prijazno napotili na rehabilitacijo, vendar zaradi velike zasedenosti čakam že dobra dva meseca in še nisem prišel na vrsto. Predvideno bom prvi termin rehabilitacije prejel v roku nekaj mesecev. Ker je takojšnja fizioterapija nujna za čimprejšnjo povrnitev v normalno stanje, sem se zopet preko zavarovanja PRVA Zdravje naročil na fizioterapijo, potreboval sem le delovni nalog osebnega zdravnika, kar sem uspel urediti v nekaj urah. Na vrsti sem bil čez štiri dni, od takrat sem koristil šest obravnav fizioterapije, uspešno že opustil bergle in s posebnimi vajami ojačal mišico dovolj za normalno hojo. V skupno samo dveh mesecih od relativno hude poškodbe kolena sem zopet sposoben normalno funkcionirati, ortoped na kliniki pa me bo spremljal še naprej do polnega okrevanja. Če bo ocenil, da je potreben operativni poseg z rekonstrukcijo sprednje križne vezi, bom lahko preko zavarovanja PRVA Zdravje opravil tudi to.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Ker ima zavarovanec sklenjeno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje – paket Nadstandard, za prvi pregled pri specialistu čez dva dni ni potreboval napotnice, nadaljnje preiskave pa je opravil na podlagi izvida zdravnika specialista. Na podlagi sklenjenega zavarovalnega kritja REHABILACIJE je na prvi obisk fizioterapije čakal štiri dni, v primeru predlagane operacije, ima zavarovanec zagotovljeno čakalno dobo za to največ 10 delovnih dni.

Borko uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Operativni posegi Paket Srednji
Primer

Daniel

30 let

Na smučanju sem si poškodoval koleno. Ker me je bolelo, sem poklical svojega osebnega zdravnika, ki mi je po pregledu izdal napotnico za ortopeda. Poklical sem na točko PRVA Zdravje in organizirali so mi pregled pri ortopedu. Ta me je pregledal in poslal na magnetno resonanco in tudi na rentgensko slikanje. Ob pregledu izvidov je ortoped ugotovil, da je prišlo do sklepnega izliva, videla se je tudi mala črta, ki je nakazovala na malo pretrgan meniskus. Ker sem pred meseci dodatno sklenil tudi zavarovanje za posege, so mi opravili še artroskopijo kolena z rekonstrukcijo meniskusa. Takrat sem se pozanimal, in na operacijo bi moral čakati več kot tri mesece, točni datum bi mi sporočili po pošti, potem ko bi jim predložil napotnico. Na žalost nisem imel sklenjenega zavarovanja, ki bi mi pomagalo priti hitreje tudi na fizioterapijo. Termin v svojem zdravstvenem domu sem dobil šele čez 59 dni, čeprav je na izvidu napisano, da se fizioterapija svetuje takoj.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Ker ima zavarovanec sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Standard, je za prvi pregled pri specialistu potreboval napotnico, nadaljnje preiskave pa je opravil na podlagi izvida zdravnika specialista; v treh delovnih dneh je opravil dve obravnavi. Specialist mu je predpisal tudi zdravila za lajšanje bolečin, za katera je na podlagi kritja Zdravila po predloženem izvidu in računu iz lekarne dobil povrnjen denar. Na podlagi sklenjenega zavarovalnega kritja OPERATIVNI POSEGI je na poseg čakal sedem delovnih dni.

Daniel uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Operativni posegi Paket Veliki
Primer

Nik

29 let

S prijatelji smo se za vikend odpravili v hribe, kjer nas je na poti nazaj ujel dež. Morali smo malo pospešiti korak, in ko smo že skoraj sestopili v dolino, sem narobe stopil na večji kamen in obrnilo mi je gleženj. Na poti domov smo se ustavili na urgenci, kjer so mi nogo slikali in ugotovili, da gre za zvin. Po desetih dneh počitka je oteklina sicer splahnela, ampak bolečina je v veliki meri ostala. Poklical sem na točko PRVA Zdravje in povprašal, ali se lahko naročim na terapije, ker sem si mislil, da bi mi utegnile pomagati, da bi hitreje okreval. Prijazna svetovalka me je prosila, da od osebne zdravnice pridobim delovni nalog za fizioterapijo, in me naročila nanjo že čez dva dni. Po štirinajstih dneh in šestih terapijah bolečin v gležnju razen v eni skrajni pozi nisem več čutil. Za dokončno odpravo bolečine mi je prijetna fizioterapevtka priporočila še vaje, ki jih redno opravljam tudi doma.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanec ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Standard, vendar je diagnostiko opravil ob urgentni obravnavi. Na podlagi izvida, ki ga je prejel, in sklenjenega zavarovalnega kritja REHABILITACIJE je bil na rehabilitacijsko obravnavo naročen že naslednji delovni dan.

Nik uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Primer

Anja

43 let

Začelo se je z bolečinami v spodnjem delu trebuha, ki so trajale nekaj časa. Bila sem pri svojem zdravniku, ki je naročil laboratorijske teste, vendar ti niso pokazali nič posebnega. Rekel je, naj počivam in se še enkrat oglasim, če bolečine ne bodo prenehale. Da bomo videli, ali so to težave s prebavo, ginekološke težave ali kaj drugega. Takrat me je mož spomnil, da imava sklenjeno zavarovanje PRVA Zdravje in da mi ni treba čakati v bolečinah. Ne da bi potrebovala napotnico, sem se s prijazno gospo na točki PRVA Zdravje dogovorila za ultrazvok trebuha in proktološki pregled. Oboje sem opravila v istem dnevu. Proktolog me je poslal naprej na kolonoskopijo, ampak tam na črevesju niso ugotovili nikakršnih posebnosti, ki bi povzročale moje bolečine. Nakar so mi na točki PRVA Zdravje predlagali, da obiščem še ginekologinjo, pri kateri sicer res nisem bila že nekaj let. Opazila je dve buli na jajčniku, za kateri se je na koncu izkazalo, da sta maligni. Vsak dan sem hvaležna za to, da sem tako hitro prišla na preglede, kjer so hitro odkrili raka v prvi fazi in zdaj zato moje življenje počasi prihaja v prejšnje tirnice.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Nadstandard, na podlagi česar je v obdobju devetih delovnih dni opravila štiri specialistične preglede.

Anja uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Operativni posegi Paket Srednji
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije
Primer

Maruša

50 let

Zjutraj sem se zbudila z bolečino okoli očesa. Zunaj očesa ni bilo videti nič posebnega, notranja stran veke pa je bila malo pordela. Mislila sem, da sem si morda prehladila oko. Naslednje dni se je bolečina stopnjevala, začutila pa sem tudi bulico nad zgornjimi trepalnicami. Poklicala sem svojo zdravnico, ki je rekla, da moram priti na pregled, ker se pri očesu lahko hitro zaplete. Čeprav ni videla nič posebnega mi je po pregledu zdravnica izdala napotnico za pregled pri oftalmologu. Čeprav imam izbranega okulista, sem poklicala na točko PRVA Zdravje in razložila svojo težavo. Že čez dva dni sem bila naročena pri oftalmologu, ki je ugotovil, da imam na notranji strani veke precej velik ognojek. Prijazno mi je svetoval, da bi to odstranili in očistili. Na operacijo sem bila naročena že čez štiri dni. Zdravnica, ki jo je opravila, je bila zelo prijazna in nežna, tako da sem brez težav premagala svoj strah. Zdaj po dveh tednih je že veliko bolje in vesela sem, da sem svoje zdravje zaupala tako prijetnim zdravnikom. Zavedam se, da bi bila moja izkušnja lahko bistveno slabša in hkrati dolgotrajna.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Standard, na podlagi česar je po pridobitvi napotnice osebnega zdravnika v treh delovnih dneh opravila specialistični pregled. S sklenjenim zavarovalnim kritjem OPERATIVNI POSEGI je do posega prišla v štirih delovnih dneh.

Maruša uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Operativni posegi Paket Srednji
Primer

Manja

40 let

Na obisku pri prijateljici sem se nerodno obrnila in se z glavo zaletela v težka steklena vrata, ki jih nisem niti opazila. Kar sesedla sem se od bolečine. Ko sem nekako prišla k sebi, me je prijateljica pospremila domov. Naslednja dva dneva me je glava močno bolela, bolel me je tudi nos in kar lepo buško sem si pridelala. Poklicala sem zdravnico, ki mi je napisala napotnico za nevrologa in otorinolaringologa. Svetovala mi je, naj se prek portala za E-naročanje prijavim na pregled, kjer sem ugotovila, da bi za oboje morala čakati skoraj pet mesecev. Še dobro, da sem imela sklenjeno zavarovanje, saj so me čez tri dni naročili pri otorinolaringologu, čez sedem dni pa pri nevrologu. Potem sem opravila še slikanje nosu, ki je pokazalo, da nič ni polomljeno, le udarec je bil zelo močen. Zdravnik mi je priporočil počitek.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Standard, na podlagi česar je brez pridobitve napotnice osebnega zdravnika v desetih delovnih dneh opravila dva specialistična pregleda.

Manja uporablja

Specialisti in zdravila Paket Standard
Primer

Tina

39 let

V službi sem nerodno stopila s stopnice, zato me je spodneslo in pristala sem na tleh. Z glavo je bilo k sreči vse v redu, medtem ko je bil udarec v bok močnejši. Takoj sem se odpravila domov počivat, vendar me je sredi noči zbudila bolečina in na nogo nisem mogla več stopiti. Odpravila sem se na urgenco, kjer so me slikali, slike pa razen grdega udarca na boku in kolenu niso pokazale nič posebnega. Naročili so mi mirovanje in dobila sem tablete proti bolečinam. Po enem tednu me je noga še vedno bolela in razmišljala sem, da bi šla še enkrat k zdravniku. Ker je bila moja zdravnica odsotna in bi na napotnico morala čakati nekaj dni, sem poklicala na točko PRVA Zdravje in že naslednji dan so mi organizirali pregled pri ortopedu. Na podlagi slik z urgence in dodatnega magnetnoresonančnega slikanja so mi diagnosticirali manjšo poškodbo notranjega meniskusa. Predlagali so mi artroskopsko operacijo, ki sem jo čez osem dni tudi opravila. Po operaciji so me čez štiri dni naročili na fizioterapijo, ki je po šestih terapijah v desetih dneh znatno izboljšala gibljivost mojega kolena. Zelo sem vesela, da ste mi v neverjetno kratkem času pomagali in sem se lahko dokaj hitro vrnila v službo.

POSTOPEK OD ZAČETKA ZDRAVSTVENE TEŽAVE DO OZDRAVITVE:

Zavarovanka ima sklenjeno zavarovalno kritje SPECIALISTI Nadstandard, na podlagi česar je brez pridobitve napotnice osebnega zdravnika v devetih delovnih dneh opravila dva specialistična pregleda. S sklenjenim zavarovalnim kritjem OPERATIVNI POSEGI je do posega prišla v osmih delovnih dneh, čemur je na podlagi kritja REHABILITACIJE sledilo šest terapij v desetih delovnih dneh.

Tina uporablja

Specialisti in zdravila Paket Nadstandard
Operativni posegi Paket Veliki
Rehabilitacije Paket Rehabilitacije

Paketi in kombinacije